Hívjon minket most: 06202727638 / 06 30 647 6422

Írjon nekünk: regarolltech@gmail.com

Napvitorla

A napvitorlák hosszú utat tettek meg napjainkig. Az egyik legősibb árnyékoló típus, a legnagyobbak közé nőtte ki magát. Legnagyobb változás a textil minőségen ment át, míg kezdetben csak egy állatbőrt vagy pokrócot feszítettek ki a tűző napsugarak védelmére, mostanra külön iparág foglalkozik, a legjobb, legpraktikusabb textilek előállításával. A hagyományos feszítésű napvitorla szélei ívesek lettek, külön erősített zsinórzattal ellátva. Anyaga lyukacsos szerkezetű, így a szél viszonylag simán áthatol rajta, mégis úgy árnyékol mintha egy öreg diófa alatt ücsörögnénk. Mostanra már nemcsak az egyszerű feszített változat létezik. Kapható feltekerhető, két oldalra kinyíló, függőlegesen letekerhető és persze mindezek kezelése történhet hajtókarral vagy motoros változatban is.

Napvitorla típusok:

  • Fix napvitorla
  • Kitekerhető napvitorla
  • Feszített motoros napvitorla
  • Kétoldalú motoros napvitorla

A napvitorla szerelése

Kívülről nézve a napvitorla egy egyszerű szerkezet. Sokan gondolták azt, hogy "ezt én is meg tudom csinálni" és amikor elkezdődik a munka, jönnek a problémák.

    Nem elég feszes a textil,
    Gyűrődik az anyag,
    Gyengék a cölöpök,
    Nincs megfelelő rögzítési pont,
    Rozsdásodnak a tartozékok,
    Nem árnyékol mert nem megfelelő a dőlésszög,

és még ezernyi más probléma..........

Az igazság az, hogy a napvitorlánk betöltse megfelelő funkcióját és ne csak egy lebegő árnyékoló anyag legyen hanem egy dekoratív de praktikus kinézetű külső árnyékoló, ahhoz szükséges némi előretervezés, anyag ismeret és megfelelő, rozsdamentes szerkezetek.

Nézze meg néhány képben, hogyan készült a napvitorla egy családi ház kertjében:

Tovább a galériához   >