Roletta, roló

A különböző színű és mintázatú roletta áttetsző vagy sötétítő, egyszínű vagy mintás textíliával a hagyományos és modern lakások, irodák, kórházak, iskolák már ismert és elterjedt berendezési tárgyai. Gyerekszobák üdítő színfoltja lehet a nap-hold mintás változat, de akad olyan is, amelyik harmonizálva a szalagfüggöny színével, egységes egészet alkot. Alumínium rugós csőtengelyre van szerelve. Működtetése rugós, gyöngyláncos vagy motoros lehet. Fém- és műanyagkonzolokkal ajtókra, ablakokra egyaránt felfoghatók. Ferde tetőtéri nyílásoknál az alsó feszítőrúd rögzíthető teljesen lehúzott állapotban, de az árnyékolt felület nagysága, kívánságra több pár akasztó felszerelésével változtatható. A tokozott rolettával akár teljes sötétítés is elérhető.
Roletták anyagai lehetnek: fényáteresztő textília, fényzáró textília, alupigmentált textília (tetőtéri rolettákhoz ajánljuk), naphálós textília (a leghatékonyabb hő visszaverő hatással a 'thermo' változat rendelkezik.)

roletta 3

Firenzei roló

Eleganciáját a párhuzamosan futó, áttetsző anyag teszi különlegessé, melyet fényzáró textillapocskák kötnek össze. Nyitott állapotban zsaluziára emlékeztető, 3 dimenziós látvány hatását kelti, fényáteresztő és fényzáró sávok váltakozásával. Zárt állapotban teljes fényzárást érhetünk el.