Alumínium redőny

Az alumínium redőny a legbiztonságosabb árnyékolástechnikai megoldás, amely védi ablakainkat. Az épületek legvédetlenebb részei az ablakok, otthonunkban mindannyian szeretjük biztonságban érezni magunkat. A külső behatolók, a kellemetlen betekintő pillantásoktól, valamint az időjárás viszontagságaitól, megőrizni magánszféránkat. Az alumínium redőny akkor is védi otthonunkat, amikor elhagytuk az épületet. Házunk, lakásunk ablakaink védelmének a legjobb leggazdaságosabb módja redőnyökkel felszerelni.

Alumínium redőny a redőny motorizáción túl nem csak kényelmi funkció, de biztonsági is. A redőny program időkapcsoló távollétünkben mozgathatja a redőnyt, így azt a látszatot keltve, hogy a házból kezelik a redőnyt. Thermográfiai mérések szerint akár 30% energia megtakarítást érhetünk el az alumínium redőnnyel. A nyári hónapokban az aluredőny kellemes hűvöset nyújt, ablakainkat nem érik el a tűző napsugarak.

Alumínium redőnyléc előre színezett alulemez sávból készül profil gőzöléssel. Alumínium redőnyléc dupla falú, púrhabbal kitöltött egymásba csúsztatott két oldalról összekapcsolt, ívelt redőny lécek. Az összekapcsolt, kihatárolt elcsúszásgátló megakadályozza a redőny lécek oldalirányú mozgását, így biztonságosabb hosszú távú működést biztosít. Extrudált alumínium lefutó sínben mozog a redőny páncél, mely gumibetéttel vagy kefével van ellátva, így szélben, viharban sem zörög a redőny.
Alumínium redőnytokban, csapágyas alumínium tengely biztosítja, a hosszú távú, súrlódásmenetes működést. A redőny palást utolsó eleme szintén alumínium, amelynél rejtett ütköző biztosítja a redőnypalást megakadását.

Még több alumínium redőny kép

Műanyag redőny

Műanyag redőnyből is létezik több fajta típus, a hagyományos műanyag redőny, új típusú műanyag redőny (redex vagy alupofás) és alumínium felszereltségű műanyag redőny.

A hagyományos műanyag redőny kissé robusztusabb gyengébb minőség de kiválóan alkalmas geréb tokú ablakok árnyékolására is. Lefutói szélesebbek az új típusú redőnynél, tokozata hajlított lindab, műanyag tengelyes mely még tüskéken gördül vagyis nem csapágyakon mint az újabb típusoknál. Beépített, mobil szúnyoghálóval nem kombinálható.

Az új típusú műanyagredőny (redex, alupofás)az alumínium redőny hasonmására készített fajta. A redőnyléc ugyanaz, mint a hagyományos műanyag redőnynél és a tok is. A különbség a tok végénél kezdődik. Ugyanis ennél a változatnál ez alumíniumból készül. A tengely fémből van a tárcsa csapágyas műanyag. A redőny lefutó keskeny és kefe van benne, hogy a szél mozgatásának hatására ne zörögjön. Az ütközők rejtettek, emiatt nem állnak ki az utolsó redőnylécből. Kombinálható mozgatható szúnyoghálóval. Itt egy tokban van megoldva a redőny és a szúnyogháló is.

Még több műanyag redőny kép

A maxi redőnylécek egy erősebb, vastagabb típust képviselnek. Ezeket egyre ritkábban használjuk, gyártása is egyre kevesebb. Alkalmazási területei, a régi fa redőnyök helyett, belső tokos redőnyöknél.

A műanyag redőny árak egyre nagyobb csökkenése sajnos a minőség kárára is mehet, vékonyabb léceket gyártanak melyek az UV sugárzásnak kevésbé állnak ellen. Mi Kizárólag olyan redőnytípusokat gyártunk illetve forgalmazunk mely nem megy a minőség rovására. Míg a hagyományos műanyag lécek kb. 50-60 °C fokig hőállóak, vannak olyanok is melyek már 120 °C fokig bírják a napsugarak terhelését. Bizonyára láttak már olyan műanyag redőnyt melyek lécei, lefutói eldeformálódtak, meggörbültek. Az UV és hőálló redőnylécekre az utóbbi évek szélsőséges időjárása miatt vált szükség. Anyagában is vastagabb ezáltal erősebb anyagból készültek, így nem csak a nagy hőnek de akár egy viharnak, jégesőnek is jobban ellen állnak. Egyetlen hátránya, hogy jelenleg nincs még olyan nagy színválasztékban mint a normál műanyag redőnylécek illetve a gyártás során hozzákevert hőálló anyagok miatt kicsit mattosabb a színválasztéka. Az általunk forgalmazott műanyag redőnylécek között megtalálhatóak a hőálló lécek is. Ezt a terméket az épületek déli oldalára vagy mindenképpen olyan helyre ajánljuk amely sokat ki van téve az erős napsütésnek. A déli oldalon fekvő műanyag redőnyök szívják magukba a napsugarakat, kiváltképp ha sötétebb színű lécekről van szó. A műanyag redőny lécek, ellentétben az alumínium lécekkel, nem tartalmaznak szigetelő réteget. A redőnyök közül a mai napig az alumínium redőny a legalkalmasabb a hővédelemre. Számos előnyét is részletezzük az alumínium redőnyök leírásában.