A napháló ideális kültéri árnyékoló, mely védelmet nyújt a túlzott napfény ellen, de a lukacsos textílián keresztül biztosítható a természetes megvilágítás, a szellőzés és a környezettel való közvetlen kapcsolat is sőt egyes típusok még szúnyoghálóként is funkcionálnak.
A kültéri árnyékolás természetesen az időjárás viszontagságainak ellenállóbb anyagokat, masszívabb konstrukciókat igényel, melyet a napháló tervezésekor, gyártásakor maximálisan figyelembe vettek. A napháló anyagot végzáró súly segítségével, alumínium vezetősínben vagy sodronyos megvezetéssel futtatjuk. Kezelhető kézi hajtókarral, gurtnival, esetleg motorral.
Alapáron a szerkezet fehér, de természetesen bármely RAL színben megrendelhető, hogy a ház homlokzatához tökéletesen illeszkedhessen. A lukacsos textília nagy színválasztékkal rendelkezik és folyamatosan bővül. A poliészterszál erősítésű textília rendkívül ellenálló a széllel és a használat során fellépő feszítéssel szemben. A -30 és +70 Celsius fok közötti hőmérsékleten alakváltozás nélkül alkalmazható. A mikró lukasztású textília a nyílászáró előtt felszerelve a napsugárzás energiájának 90 %-át nyeli el és veri vissza, kizárva ezáltal az üvegházhatást. Ennek köszönhetően a helyiség klímaberendezésének használata korlátozható, akár kiiktatható, így energia takarítható meg, az épület üzemeltetési költsége csökkenthető.

Még több napháló kép